25 de ani de la cartare – Weekend Pescăresc 9-11 Septembrie

25 de ani de la cartare – Weekend Pescăresc 9-11 Septembrie

?????? ???? ???̆??? a aniversat împlinirea a 25 de ani de la cartare, vineri, 9 Septembrie 2022. La eveniment au participat peste 100 de invitați din România și Republica Moldova. În cei 25 de ani de existență, Rotary Club Brăila a susținut și promovat proiecte sociale, medicale, educaționale și culturale cu impact mare în comunitatea regională și națională.
Rotary Club Brăila, care în prezent numără 26 de membri, face parte din districtul rotarian D 2241, România și Republica Moldova.
Unul din fondatorii Rotary Club Brăila, Paul Bordei, a prezentat un scurt istoric, cuprinzând cele mai importante realizări ale celor 25 de ani de activitate. S-au susţinut discursuri cu referire la proiectele care au fost realizate în spiritul de voluntariat al rotarienilor, prin implicarea nemijlocită a membrilor clubului și a partenerilor lor.
Alături de noi au fost prezenți și tinerii din Interact, coordonați de prof. dr. Ana Coman, au prezentat proiectele realizate cu succes, cât și cele viitoare. Tinerii participanți la taberele internaționale Rotary, coordonatorul programului fiind Gabi Ioan, Past President 2015-2016 RC Brăila, au relatat experiențele trăite, devenite pentru ei autentice forme de învățare.
Bucuria noastră a fost completată de prezența a 10 elevi care au venit în România prin intermediul programului Youth Exchange, 10 elevi reuniți din USA, Brazilia și Mexic, încântați de schimbul de experiență culturală prin intermediul programului YEP.
Evenimentul s-a bucurat și de prezența oficialităților brăilene, primarul municipiul Brăila, dl. Marian Dragomir, președintele CJ Brăila, dl. Francisk Iulian Chiriac și viceprimarul Jantea Crican Alexandru, cărora le-am mulțumit pentru susținerea proiectelor Rotary Club Brăila.
Mulțumim deasemenea și dl. Dragoș Neagu, director Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, pentru sprijinul și deschiderea oferită inițiativelor noastre.
Comisia care s-a ocupat de pregătirea evenimentului aniversar, a oferit în semn de mulțumire pentru susținerea realizării cu succes a obiectivelor Rotary Club Brăila, diplome cluburilor cu care a concretizat proiecte remarcabile.
Dorim să mulțumim încă o dată, domnului Daniel Florin Mărginean, guvernator 2022-2023 al Districtul 2241, România și Republica Moldova pentru amabilitatea de a participa la eveniment.
“De 25 de ani, Rotary Club Brăila construiește o lume în care oamenii se unesc și iau măsuri pentru a crea schimbări de durată – în comunitățile noastre și în noi înșine. Am oferit în nenumărate rânduri aparatură și echipament medical, am susținut educația, am sprijinit greu încercatul popor ucrainean și am concretizat proiecte remarcabile. Motivați de principiul rotarian ”A servi mai presus de tine însuți!” am încercat cu dăruire, muncă și tenacitate să aducem binele în comunitatea noastră. Spiritul rotarian ne-a devenit un mod de viață, iar cei 25 de ani petrecuți împreună au devenit temelia pentru un viitor în folosul comunității. Anul acesta ROTARY CLUB BRĂILA și ASOCIAȚIA OCHI DE COPIL din BRĂILA își propun strângerea de fonduri în vederea achiziționării unui laparoscop pentru Maternitatea Brăila, în valoare de 80.000 de euro.”, a declarat Marian GHIONU, președintele Rotary Club Brăila 2022 – 2023.
Rotary este despre prietenie, diversitate, integritate și conducere competentă. Le mulțumim prietenilor dragi care ne-au fost alături într-un moment atât de special și celor care ne-au susținut de-a lungul timpului!
▪ RC București
▪ Rotaract București
▪ RC Brașov – Kronstadt
▪ RC Buzău
▪ RC Cahul
▪ RC Galați – Donaris
▪ RC Galați Dunărea de Jos
▪ RC Iași
▪ RC Izmail
▪ RC Pitești
▪ RC Râmnicu Vâlcea
▪ RC Vaslui
▪ RC Vâlcea Cozia
▪ Ilie Sbuciumelea – coordonator YEP termen lung;
▪ Dl. Viorel Brad – coordonator YEP termen scurt
Totodată mulțumim pentru implicare și amabilitate :
▪ Muzeului Brăilei „Carol I”
▪ Sunrise Marina – wine bistro
și nu în ultimul rând, membrilor Rotary Club Brăila care, prin implicare constantă, au dus la reușita acestui eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *