„Astronomie pentru Toți” – Un proiect demarat de Țiripa Adrian-Marian, elev al Liceul Teoretic Nicolae Iorga Brăila

„Astronomie pentru Toți” – Un proiect demarat de Țiripa Adrian-Marian, elev al Liceul Teoretic Nicolae Iorga Brăila

„Astronomie pentru Toți” – Un proiect demarat de Țiripa Adrian-Marian, elev al Liceul Teoretic Nicolae Iorga Brăila, olimpic la fizică, astronomie și astrofizică, aduce astronomia mai aproape de elevii din mediul rural, din județul Brăila.

Condus de motivația sa: ” Am crescut în mediul rural și am observat cu proprii mei ochi situația copiilor de acolo. Problemele sunt profunde și cunoscute de noi toți, însă încerc să contribui și eu cu ce pot pentru a schimba, chiar și infinitezimal, perspectiva acelor elevi. Visez ca măcar unul, dintre zecile sau sutele de copiii prezenți, să realizeze că, prin găsirea unei pasiuni și munca pentru aceasta, își poate atinge chiar și cele mai nesperate aspirații, iar că educația este cea care îl poate îndruma către un trai mai bun. ”

Proiectul își propune prezența în cele 40 de comune brăilene, până în prezent reușind să ajungă la 9 din acestea : Com. Siliștea , Com. Romanu , Com. Gemenele , Com. Tudor Vladimirescu, Com. Vădeni, Com. Cazasu, Com. Tichilești, Com. Chiscani și Com. Unirea.

Adrian este susținut în eforturile sale de Rotary Club Brăila și Asociația Brăileană pentru Educație Civică – ABEC

Empatia și educația sunt ingredientele ce ar trebui să compună comunitatea secolului XXI.

 

1 thoughts on “„Astronomie pentru Toți” – Un proiect demarat de Țiripa Adrian-Marian, elev al Liceul Teoretic Nicolae Iorga Brăila”

  1. Badin spune:

    Totul este foarte deschis cu o clarificare precisa a provocarilor. A fost cu adevarat informativ. Site-ul tau este foarte util. Multumesc mult pentru partajare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *